Toimintavarmuutta VIMELCON Ulster Shredders -murskaimilla


Toimintavarmuutta VIMELCON Ulster Shredders -murskaimilla

Kiteeläinen BioKymppi Oy on biojätealan pitkän linjan toimija, joka on erikoistunut jalostamaan biohajoavista jätteistä ja lietteistä märkämädätysprosessilla biokaasua, lannoitteita ja sähköä.

Kotitalouksien ja elintarviketeollisuuden biojätteiden sujuvan esikäsittelyn varmistamiseksi BioKymppi hankki vuodenvaihteessa 2010–2011 Vimelcosta biojätteiden esimurskaimeksi Ulster Shredders U-45LB -murskaimen. Hidaskäyntinen, kaksitelainen Ulster-murskain leikkaa ja murskaa biojätteen luotettavasti eikä vaurioidu kovista epäpuhtauksista. Se pärjää kelvollisesti biohajoavien pussien kanssa, mikä monissa koneissa tuottaa suuria ongelmia. Leikkaavassa murskauksessa muovipakkaukset jäävät selkeiksi, irtonaisiksi palasiksi, joten ne erottuvat hyvin prosessin seuraavassa vaiheessa.
Ulster U-45LB ja Mastermag (Bunting) PCB -magneettierotin

Ulster Shredders U-45LB, toimitus
sisälsi myös Mastermag PCB -magneetin ja kuljettimia.

Yhdeksän vuoden ja kahden teräkiekkojen vaihdon jälkeen murskain on yhä iskussa. Kasvavien käsittelymäärien takia seuraava perushuolto on kuitenkin tehtävä huoltoseisokki minimoiden, joten viime lokakuussa Kiteelle saapui uusi vastaava Ulster U-45LB. Se otetaan käyttöön, kun tänä talvena vanha murskain seuraavan kerran irrotetaan perushuoltoa varten.
Lähitulevaisuudessa BioKympillä on suunnitelmissa laajentaa pakattujen ja erilliskerättyjen biojätteiden vastaanottoa tuplaamalla vastaanottokapasiteetti. Tällöin molemmat murskat tulevat tuotannolliseen käyttöön.

Ulster Shredders muovimurskaimena

Ulster Shredders -musrkaimia on 20-tonnisesta U-200-mallista miltei pöytälaatikon kokoiseen, neljän kilowartin U-5-malliin, teräkiekkoja on eri paksuisia ja erilaisilla koukuilla käyttötarkoituksen mukaan. Perusidea on kuitenkin kaikissa Ulster Shreddersin murskaimissa sama – kaksitelainen, hidaskäyntinen, leikkaava murskaus. Tästä huolimatta käyttökohteet ovat hyvin moninaiset: Parin viime vuoden aikana Vimelco on toimittanut Ulster-murskaimia biojätteen lisäksi öljykanistereille, piirilevyille, keräyspaperille ja -pahville, IBC-konteille, peltipurkeille, öljynsuodattimille ja akuille.

Lisätietoja:
Kierrätys ja jätteenkäsittelylaitteet,
Lauri Rahikainen +358 (0)50 456 8143
Sisko Salonen +358 (0) 40 756 0490
Koneiden huolto- ja korjauspalvelut,
Tuomas Kaartinen  +358 (0)50 456 8157
Jani Naukkarinen +358 (0)50 4568149

Kiviaines;
Lampinen Mika +358(0)50-4568142
Kiviaines ja energiapuu
Liimatta Vesa +358(0)50-4568144


Palvelemme Teitä mielellämme kaikissa materiaalin käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. www.vimelco.fi

 

 


Gripen Wheels Finland Oy on suurin itsenäinen raskaan kaluston renkaiden ja vanteiden tukkuliike Suomessa
Järvi Leasing Oy
Osta ja Myy Metallintyöstökoneet Metallitorilla
Ojala Machine